Katselin hetki sitten televisiosta pressan vaalin suurta vaalikeskustelua ja rupes niin kismittämään, että oli pakko alkaa kirjoittamaan. Ensinnäkin liityin pari vuotta sitten SDP:een ja nyt kun kuuntelin puolueemme ehdokkaan Lipposen jankutuksia eu:n ytimestä yms. Miehellä ei ole muu mielessä kuin ytimet, niin pehmoisia kaveri puhui.

Ja nyt vähän omia mielipiteitä aiheeseen. Ensinnäkin Suomi on velkaantunut noin 85 miljardia euroa ja velkaantuminen sen kuin jatkuu. Mitä tapahtuu jos ja kun esim. Kreikka menee konkurssiin? No, se että meillä on pirun paljon velkaa maksettavana! Velkaa joka on otettu toisen maan hyväksi, itse emme saa kuin maksajan osan. Lipponen vouhottaa, että olemme niin kiinni euroalueessa ja sen talouspolitiikassa, että meidän on pakko olla mukana. Lipponen ei ole kertaakaan perustellut, että miten me olemme kiinni eu:ssa. Puhutaan että jos emme työnnä rahaa eurooppaan, niin meille tulee hirmuinen lama. No, lama tulee varmasti kun alamme maksamaan tuota 85 miljardia. Kysyttiin, että miksi tuota rahaa ei laiteta esim. meidän omaan terveydenhuoltoon ja vanhusten hoitamiseen. Sanottiin että tämä on eriasia, että nuo rahat on otettu velaksi. Entä Sitten! Miksi tuollaista hirmuista summaa ei otettu lainaksi jotta olisimme voineet hoitaa koko Suomen terveydenhoitopalvelut ja vanhuspalvelut kuntoon kerralla. Tästä lainasta olisi silloin ollut jotain hyötyäkin ja lainan takaisinmaksu olisi ollut paljon myönteisempää. Tämä olisi ollut koko kansakunnallekkin eduksi, sairauspoissaolot olisi vähentyneet ja näin yritysten tuottavuutta ja työpaikkahyvinvointia edistetty.

Väitetään, että jos Suomi eroaa eu:n rahaliitosta, niin Suomi joutuu kovaan lamaan, yritykset kaatuu, kehityksessä mennään vuosikymmeniä taakseppäin. Näin Lipponen ja kumppanit väittää, mutta mitään perusteluja että näin tulisi käymään ei ole esitetty. Sitten kun tuo hirmuinen 85 miljardin velka erääntyy maksettavaksi, niin mitäs se aiheuttaa? Pystymmekö maksamaan tuollaista lainaa? Kuka kantaa vastuun, että velkaannumme noin hurjasti? Arvaan, ettei hallitus ja eu vouhottajat ainakaan. Jo nyt lainan määrä on noin 10.000 euroa/kansalainen!!! Enpä tiedä, että onko esim. Lipposelle luvattu jotain huippu virkaa palkkioksi jos eu:sta tehdään liittovaltio, esim Suomi osavaltion kuvernööri... Sillä liittovaltioon tällainen politiikka johtaa.

Huh, tulipa vähän täristyä, mutta helpotti. Sen huomasin, että olen aivan väärässä puolueessa jäsenenä! Täytyy laittaa nyt heti erokirje puolueelle. Tuollaisees puolueessa en todellakaan halua olla jäsenenä!